Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

1.4. Іслам

Іслам

 

Це одна зі світових релігій, викладена в Корані, в основі якої одкровення Аллаха, що тривали 33 роки і які слухав пророк Мухамед, котрий не знав грамоти.

Батьківщина ісламу — Аравійський півострів, який посідав стратегічно важливе місце у зв’язках Індії і Китаю з Європою та Африкою. Це великий торговий шлях, де переплелися найважливіші родоплемінні звичаї, традиції ізольованої пустелі (звідси ідея єдинобожжя — Аллах єдиний). Тут немає уряду, не існує законів — лише племінні звичаї і традиції.

Кровопролиття, вбивство невинних людей — звичайне явище. Потреби повсякденного життя, такі як нормальна їжа, одяг, солодощі, мешканцям тих місць були невідомі. Раціоналізм ісламу найефективніше проявився у вченні про загробне життя. Лише там ти можеш реалізувати справедливість, чесність, доброту, там тобі гарантоване вічне життя, сповнене радощами і насолодою. То чи варто ризикувати вічністю заради коротких миттєвостей земного життя?

У перекладі з арабської «іслам» означає підкорення, слухняність. Звідси цілковита покірність перед Аллахом. Бог — творець і правитель Всесвіту. Людина, яка визнає творця, вбачає в ньому господаря, чесно й добросовісно підкоряється його законам і приписам, є істинним мусульманином. Аллах великий, Аллах дав, Аллах взяв. Людина, котра заперечує існування Бога, неспроможна бачити очевидне, дане йому від природи — Бога. Аллах забороняє лихварство, тому існує «ісламська економіка», банківська кредитна діяльність має свої особливості.

У світі повинні панувати мир, справедливість, доброта, тут немає місця для експлуатації та рабства, тут панує священна довіра до Бога. І водночас існує ісламський фундаменталізм — відображення агресивного ісламського світу в його прагненні до всесвітнього Халіфату.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+