Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

9.3. Взаємозв’язок особистого та соціального страхування

Особисте страхування є добровільним. Воно є доповненням до соціального страхування. Дозволяє при виході на пенсію зібрати суму коштів , що дозволить отримувати додаткову пенсію.
Соціальне страхування здійснюється в обов’язковій формі і спрямоване на розширення можливого рівня потреб з урахуванням матеріального благополуччя кожної людини. Сьогодні в державі існують наступні види обов’язкового соціального страхування:
- медичне страхування;
- пенсійне страхування;
- страхування на випадок безробіття;
- страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, що привели до втрати працездатності;
- страхування в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності і затратами, обумовленими народженням та похованням.
Перерозподіл фінансових ресурсів у соціальному страхуванні проводиться на законодавчій основі спеціальними державними органами ,Фондом соціального страхування.
Взаємозв’язок особистого і соціального страхування зумовлює певні особливості в управлінні страховими операціями , що викликані різними сферами перерозподілу страхових платежів. Соціальне страхування і пенсійне забезпечення беруть участь у перерозподілі фінансових ресурсів підприємств, організацій і відповідно управляються спеціальними державними органами. Обслуговування застрахованих проводиться за місцем їх роботи чи проживання. Особисте страхування пов’язане з перерозподілом індивідуальних грошових доходів і проводиться в сучасних умовах як державними так і недержавними страховими компаніями.
Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+