Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

10.4. Зберігання коренеплодів інших культур

Найкращу лежкість мають плоди редьки і редису, вирощені на дренованих високородючих суглинкових чи супіщаних ґрунтах. Редь­ка дозріває при сумі активних температур 1400- 1500 °С. Для зи­мового зберігання редьку сіють у червні, а редис — восени. Повіт­ряні й ґрунтові засухи негативно впливають на якість плодів. Най­краще зберігається редька в траншеях при перешаруванні (глибина траншей 1 м, на півдні 0,5 — 0,6 м, ширина 0,8 — 1 м) та пізньому закладанні. При вентилюванні вона зберігається гірше, тому що грубішають плоди.

Редис без розетки листків зберігають при температурі 0 - 1 °С та відносній вологості повітря 98 % у поліетиленових відкритих паке­тах по 10 — 15 кг кілька місяців.

Коренеплоди ріпи, пастернаку, селери та петрушки зберігають перешарованими в малорозмірних траншеях, штабелях, на стела­жах чи в тарі, присипаних зверху піском або землею вологістю не менше 70 %. Траншеї роблять завдовжки 2 — 3 м, а в штабелях для швидкого їх охолодження залишають по 2 — 3 колодязі. Ящики ма­ють бути з суцільними боками (без щілин).

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+