Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

26. 1. Класифікація вин

Вино (лат. vinum) — продукт бродіння виноградного соку. Напої, отримані шляхом бродіння плодових і ягідних соків, називають «плодовим» вином, а з інших видів сировини — алкогольними на­поями.

Вина поділяють на сортові й купажні. Сортові вина виробляють з одного або кількох сортів певного виду плодів, ягід та винограду. За способом виготовлення розрізняють тихі вина, що не містять надлишку вуглекислого газу, й шипучі, які мають надлишок вугле­кислого газу.

Тихі вина бувають столовими, некріпленими, або натуральними, кріпленими, медовими та ароматизованими, а столові, у свою чер­гу, — сухими, напівсухими і напівсолодкими.

За кольором вина бувають білі, рожеві та червоні, за якістю — ординарні, марочні і колекційні. Ординарні вина використовуються (споживаються) в наступному після збирання врожаю році без виде­ржування їх у дубових діжках. Марочні високоякісні вина виробля­ються із певних сортів винограду, плодів і ягід і видержуються в дубових діжках 1,5 — 2 роки. Колекційні вина отримують із мароч­них шляхом витримування їх у пляшках не менше 1,5 року.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+