Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

3.4. Організація внутрішнього туризму і туристичних подорожей молоді

Суб’єктам туристської діяльності, що здійснюють прийом та обслуговування вітчизняних туристів в Україні необхідно дотримуватись певних вимог [62, п.10].

Суб’єкти туристської діяльності повинні організовувати для вітчизняних туристів групові та індивідуальні тури по Україні на основі договорів (контрактів) з відповідними партнерами, що забезпечують надання послуг по розміщенню, харчуванню, транспорту, організації відпочинку і оздоровлення, розваг, екскурсійного обслуговування. Вітчизняні туристи, в залежності від умов договору, забезпечуються проїзними документами: до першого пункту обслуговування, від останнього-до місця проживання суб’єктами туристської діяльності, або самостійно.

Суб’єкти туристської діяльності піл час організації надання туристських послуг вітчизняним туристам в Україні повинні оформляти такі туристські документи:

§ заявку туриста на бронювання туристичної послуги;

§ лист бронювання;

§ підтвердження засобів розміщення по бронюванню туристської послуги;

§ договір між суб’єктом туристської діяльності і туристом з інформацією про розміщення, харчування, перелік основних та додаткових послуг (при розміщенні в санаторно-оздоровчих закладах перелік лікувально-оздоровчих послуг) і екскурсійного обслуговування;

§ страховий поліс;

§ туристську путівку (ваучер);

§ документ (корінець квитанції або касовий чек), що підтверджує внесення туристом в касу суб’єкта туристської діяльності вартості туристських послуг, передбачених в договорі між туристом і суб’єктом туристської діяльності.

Суб’єкт туристської діяльності при наданні туристських послуг повинен оформляти туристську путівку (ваучер) [17, ст.19], затверджену підписом та печаткою.

В Україні активно розвиваються туристські подорожі учнівської та студентської молоді. До туристських подорожей з учнівською та студентською молоддю відносяться спортивні туристські походи, експедиції, екскурсії, які проводяться по раніше розроблених маршрутах в конкретні строки [58, п.1.4]. В залежності від технічної складності, кількості технічних перешкод, протяжності, тривалості, походи діляться на чотири категорії складності і некатегорійні, до якої відносяться походи на 1-3 дні і I, II, III ступені складності. Походи і експедиції в залежності від території проведення діляться на місцеві та дальні.

Адміністрації учбових закладів і інших установ освіти, які проводять туристські подорожі з учнівською та студентською молоддю, здійснюють випуск туристських груп в подорожі самостійно, без погодження з органами державного управління освітою. Документом на проведення походів I-IV категорії складності і некатегорійних походів, які включають елементи походів  II-IV категорії складності, є маршрутна книжка, а для некатегорійних походів – маршрутний листок.

Таким чином туристські подорожі (поїздки) здійснюються індивідуально або в складі групи туристів. Подорожі визнаються груповими, якщо кількість його учасників складає не менше 10 туристів. Подорожі здійснюються на основі договорів, туристських ваучерів, путівок, маршрутних книжок, інших документів, що визначають статус туристів [17, ст.16].

Комплекс туристських послуг може включати транспортні обслуговування, бронювання місць на проживання та розміщення, харчування, екскурсійне обслуговування. Організацію культурних та спортивних програм. При здійсненні групової подорожі суб’єкт туристської діяльності зобов’язаний забезпечити групу туристів кваліфікованим керівником, а в випадку необхідності, за згодою групи, гідом.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+