Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

4. 8.2. Легка промисловість

Провідна галузь легкої промисловості — текстильна. З істо­ричного погляду це досить стара галузь, але вона постійно оновлю­ється. Частка натуральної сировини у структурі виробництва тканин зменшується, а частка синтетичної сировини — збільшу­ється. Текстильна промисловість є у багатьох країнах світу — як у розвинених, так і в тих, що розвиваються.

У багатьох економічно розвинених країнах (наприклад, Нідер­ландах, Великобританії, Франції, Німеччині) упродовж останніх десятиліть текстильна промисловість занепадала, тоді як в азіат­ських і латиноамериканських країнах (Індія, Південна Корея, Філіппіни, Чилі, Колумбія, Венесуела, Перу) вона інтенсивно роз­вивалася. Попри появу нових текстильних центрів — Далекого Сходу, Індії та Китаю — у світовому експорті цієї продукції ліди­рують ФРН та Італія.

Аналогічні тенденції простежуються і в географії промисловості з виробництва одягу. Високі темпи її розвитку в Індії, Сінгапурі, Південній Кореї, Малайзії, Венесуелі, Домініканській Республіці, на Філіппінах. Гонконг є найбільшим у світі експортером одягу, на його частку припадає понад 14 % світового експорту одягу. Друге — третє місця посідають Італія і Південна Корея — по 9,5 %, для порівняння — частка СІЛА становить лише 2,5 %.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+