Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

5.1. Проживання

Тимчасове проживання — основна послуга, яку надають підприємства розміщення, у нашому випадку — гостинні садиби.

Комфорт і зручність проживання є основними критеріями виз­начення якості послуг вашої садиби. Кімнати, де будуть прожива­ти гості, та інші житлові й господарські приміщення ГС повинні постійно утримуватися в чистоті і не мати неприємних запахів.

Бажано, щоб проживання регламентувалося Правилами внутрі­шнього розпорядку ГС, які складаєте ви, звичайно з певним ура­хуванням побажань туристів.

Як суб'єкт, який надає послуги поселення та тимчасового про­живання у туристичній індустрії, ви провадите свій бізнес. Розмір наших прибутків напряму залежатиме від заповнюваності кімнат та їхнього класу. Досягнення високої заповнюваності кімнат за найбільш сприятливими цінами дає змогу забезпечити відповідне повернення вкладених інвестицій. Орієнтуйтеся на те, що показ­ник середньорічної заповнюваності кімнат має становити не мен­ше 50%. Тоді Ваш бізнес може вважатися прибутковим. Якщо цей показник становить 70% і більше — поздоровляємо. Ви успішний підприємець на цьому ринку.

Як в усіх підприємствах, ваш успіх або неуспіх залежатиме від нашої спроможності залучити достатню кількість клієнтів. Той факт, що клієнти постійно або цілеспрямовано звертаються до ваших послуг, є основним ключем до успіху вашого бізнесу. Що ж саме заставляє клієнтів знову повертатися саме до вас? Однієї складової успіху немає — їх багато.

До першочергових факторів належать такі:

• Наявність комфортних умов розміщення.

• Ваша кухня: смачні та оригінальні страви.

• Приємне обслуговування, яке базується на дружніх стосунках з вашими гостями.

• Місцезнаходження вашої садиби.

• Відповідність наданих послуг їхній вартості, тобто оптимальність співвідношення «ціна—якість».

• Місцеві пам'ятки, атракції, розваги.

Але разом з тим існує один важливий фактор, який змусить вашого гостя, або кількох гостей, ніколи більше не повертатися до вас.

Не дивлячись на місцеві принади та пам'ятки, а також на те задоволення, яке можна отримати від ознайомлення з ними, ніхто не зможе переконати гостя повернутися у брудну кімнату або неприбране помешкання.

Забезпечення та підтримання найвищих стандартів чистоти є першим необхідним кроком, який може змусити клієнта поверну­тися до вас наступного разу.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

5.1. Проживання