Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

5.4.2. Населення

Основну частину населення становить корінне — негроїди. На півночі континенту проживають араби. Населення острова Мадагаскару виникло від змішування монголоїдної та негроїдної рас. Населення європейського походження має незначну частку в загальній кількості населення континенту. Найбільша щільність населення на узбережжі Середземного моря, Гвінейської затоки, у дельті Нілу та на південно-східному узбережжі материка.

Щорічний приріст населення Африки становить 3 %. Цей по­казник удесятеро вищий, ніж у Європі. У 1960 р. кількість насе­лення Африки становила 278 млн чол. Нині його кількість зросла більш як удвічі.

На континенті проживає 300-500 етносів. Населення Африки складається з багатьох племен, народностей і націй, які утвори­лися в результаті численних переміщень корінних мешканців, проникнення арабів з Азії в середні віки та європейської колон­ізації, найінтенсивнішої у XIX ст.

Населення Африки говорить більш як тисячею мов. Держав­ними (офіційними) у більшості африканських країн є мови колиш­ніх метрополій — англійська, французька, португальська.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+