Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

5.5.4. Населення Океанії

Корінне населення Океанії — папуаси, меланезійці, мікронезійці і полінезійці. Від початку захоплення Океанії європейськими держа­вами і згодом США кількість корінного населення зменшилася, водночас утворилось населення європейського походження. З роз­витком плантаційного господарства і гірничої справи колонізато­ри почали завозити до Океанії дешеву робочу силу з Азії. Так склалися національні групи: індійців на островах Фіджі, японців, філіппінців, китайців і корейців на Гавайських островах, в'єтнамців у Новій Каледонії, японців і філіппінців у Мікронезії та ін.

Чисельність населення Океанії становить понад 9 млн чол. (разом з населенням Нової Зеландії).

Протягом останніх 2-3 тисяч років полінезійці розселялися у своєму регіоні з островів Самоа і Тонга. Основна хвиля імміграції маорі до Нової Зеландії припадає приблизно на 50-ті роки XIV ст. Тривають суперечки щодо походження полінезійців. Найвірогід-нішою є концепція про те, що вони є відгалуженням монголоїд­ної раси з Південно-Східної Азії.

В Тихому океані люди вперше поселилися у Меланезії. Вва­жають, що мікронезійці є сумішшю меланезійської, полінезійської та малайської крові.

Полінезійська раса вважається проміжною між трьома най­більшими расами людства і має австралоїдні, монголоїдні та євро­пеоїдні ознаки.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+