Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

9.6. Виробництво м’яса качок

Розведення качок — важливе джерело отримання пташиного м’яса, особливо в умовах інтенсивного виробництва. Висока ефек­тивність розведення їх ґрунтується на використанні цінних біо­логічних особливостей птиці цього виду. Молодняк качок характе­ризується скороспілістю і високою інтенсивністю росту. В 7-тиж- невому віці жива маса гібридних каченят становить 3,2 — 3,4 кг, а початкова маса за цей період зростає більш як у 60 разів за витрати корму на 1 кг приросту 2,8 — 3,0 кг і середньодобових приростів 64 — 68 г.

Качки відзначаються високою життєздатністю і пристосованістю до умов середовища. Вони зберігають достатньо високий рівень про­дуктивності як у разі використання неогороджених водоймищ, так і кліткового утримання. Серед сільськогосподарських тварин тільки ця птиця здатна поїдати планктон.

Качок на м’ясо можна розводити в будь-якій кліматичній зоні країни, застосовуючи цілорічне або сезонне вирощування. Дорослі качки й молодняк добре пристосовуються до сучасних індустріаль­них методів промислового виробництва. їхнє м’ясо високопоживне і має добрі смакові якості. Після забою качок отримують велику печін­ку, пух, пір’я.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

9.6. Виробництво м’яса качок