Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

13.5. Утримання кролів

Кролів утримують у клітках двох видів: з постійним гніздовим від­діленням (двосекційні) і без гніздового відділення (односекційні). На­стил у гніздовому відділенні дерев’яний, щільний, а у кормовому — сітчастий. Клітки обладнані годівницями і напувалками (рис. 13.2). В односекційні клітки під час окролу вставляють гніздові ящики.

Норма площі на одну голову молодняку м’ясо-шкуркових і пухових порід — 0,12 м2, племінного молодняку — 0,17 м2. Довжина клітки

1,7 м, ширина 0,7, висота не більше ніж 0,6 м. Посадка товарного мо­лодняку у груповій клітці не більше ніж 10 голів, а племінних кро­лиць — не більш як 5 голів. Плідників розміщують індивідуально.

На кролівничих фермах застосовують зовнішньокліткову чи ше- дову системи утримання. В разі промислового виробництва кроля­тини тварин утримують у приміщеннях закритого типу з регульо­ваним мікрокліматом і механізацією трудомістких процесів. Проста



зовнішньокліткова система утримання застосовується переважно кролівниками-аматорами, а шедова — на середніх і великих кроле­фермах, які надають змогу застосовувати механізацію виробничих процесів (напування, роздавання кормів, прибирання гною тощо).

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+