Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

Совки – Noctuidae

Велика родина середніх за розміром нічних метеликів. В плодових садах півдня України місцями шкодять совка-синьоголівка (Diloba coeruleocephala L.), пірамідальна совка (Amphipyra pyramidea L.), совка щавлева (Apatele rumicis L.) совка С-чорне (Amathes C-niqrum L.), стрільчатка яблунева (Apatele tridens Schiff.).Частіше із них зустрічається яблунева стрільчатка. Окрім плодових вона пошкоджує декоративні і лісові породи.

Розвивається яблунева стрільчатка в двох поколіннях. Зимують лялечки в тріщинах кори дерев, рослинних рештках, рідше в поверхневому шарі ґрунту. Метелики літають без перерви з початку травня до кінця серпня, що свідчить про накладання строків розвитку поколінь. Яйця відкладають поодинці на нижню сторону листків. Гусениці живляться в сутінках і вночі: перше покоління в червні-липні, друге - у серпні-вересні.

Система заходів по захисту від шкідників промислових садів стримує чисельність совок на досить низькому рівні і потреба в спеціальних заходах проти них відсутня. При масовому розмноженні в присадибних садах та лісосмугах проти гусениць совок доцільно застосовувати бактеріальні препарати.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+