Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

Система заходів по захисту полезахисних лісонасаджень від шкідників

В систему заходів входять організаційні, агротехнічні, лісогосподарські, біологічні і хімічні заходи.

Організаційні заходи включають: підбір деревних і кущових порід, які б не були джерелом розмноження і накопичення шкідників польових культур; заборону випасу худоби, розведення вогнищ, випалювання стерні і бур’янів; недопущення завезення шкідників з посадковим матеріалом.

Агротехнічні заходи. До змикання крон головної породи в міжряддях і рядах ретельна боротьба з бур’янами, які більш поверхневою кореневою системою перехоплюють вологу і пригнічують деревні породи.

Лісогосподарські заходи. Своєчасне та ретельне проведення санітарних рубок (видалення пошкоджених хворобами, шкідниками і механічно пошкоджених дерев).

Біологічні заходи. Принаджування в полезахисні насадження комахоїдних птахів шляхом розвішування шпаківень, дуплянок, охорона птахів; для збереження корисних комах і птахів в боротьбі з листогризучими шкідниками використовування переважно мікробіологічних препаратів типу лепідоцид.

Хімічні препарати використовуються тільки для знищення вогнищ масового розмноження шкідників, коли є загроза об’їдання більше 50% листя насаджень і відсутні мікробіологічні препарати.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+