Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

Передмова

Овочевим і баштанним культурам в умовах зрошення півдня України великої шкоди завдають грибні, вірусні та бактеріальні хвороби, які здатні знижувати урожай і погіршувати його якість.

Такі хвороби, як фузаріозне в’янення, антракноз, бактеріоз гарбузових культур, фітофтороз, стовбур пасльонових, несправжня борошниста роса огірка та цибулі, вірусні та інші хвороби можуть знижувати урожай цих культури на

30 - 60%, а в окремі роки призвести його до загибелі.

Дієтичне і лікувальне значення овочів і баштанних культур в раціоні харчування людини передбачає жорстокі санітарні вимоги до товарної продукції, що зумовлює значні обмеження в застосуванні захисту рослин.

Отримання стабільних урожаїв овочевих та баштанних культур високої якості можливе тільки при застосуванні інтегрованої системи захисту цих культур від хвороб, заснованому на раціональному використанні агротехнічного, біологічного та хімічного методів боротьби на основі науково обгрунтованих прогнозів розвитку шкідливих організмів. Інтегрований захист дає змогу значно зменшити забруднення овочів та навколишнього середовища пестицидами, оскільки є постійне обмеження їх застосування. Хімічний метод має відігравати тільки винищувальну функцію, а агротехнічний, організаційно- господарський та біологічний - профілактичну та гігієнічну роль.

Основною метою Посібника є надання допомоги спеціалістам сільськогосподарських підприємств правильно і своєчасно застосовувати комплекс запобіжних та винищувальних заходів боротьби з урахуванням біоекологічних особливостей розвитку збудників та результатів обліку хвороб.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+