Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

1.5. Породи і кроси птиці

Птахівництво — одна із важливих галузей, яка забезпечує на­селення високоякісними дієтичними продуктами харчування: м’ясом, яйцями, а також пухом і пір’ям. Сільськогосподарська птиця характеризується скороспілістю, інтенсивним ростом, висо­кою відтворною здатністю, продуктивністю і життєздатністю. Все це в поєднанні з порівняно невеликими затратами кормів на оди­ницю продукції сприяє високій прибутковості галузі. Так, середня яйценосність курей породи леггорн становить 240 — 290 яєць за рік, курчата-бройлери в 49-денному віці важать у середньому

1,5 кг. Кури яєчних порід починають яйцекладку в 5-місячному віці, інкубація яєць триває 21 день. Забійний вихід птиці стано­вить більше ніж 80 %, а вихід патраної тушки — 60 %.

Для сучасного птахівництва характерні вузька спеціалізація, концентрація, повсюдне впровадження нових досягнень науки і передової практики, застосування прогресивної технології, повна механізація трудомістких процесів.

У сільському господарстві використовують в основному курей, індиків, гусей, качок, цесарок, перепілок і голубів. Усі породи сільськогосподарської птиці класифікують за напрямом основної продуктивності. Породи курей та індиків поділяють на яєчні, м’ясо-яєчні і м’ясні. Породи гусей і качок належать до м’ясних, цесарки — до м’ясо-яєчних, а перепілки — до яєчних.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

1.5. Породи і кроси птиці