Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

3.3.1. Піддування стисненим повітрям

Для зменшення зривів м’яса й жиру з туш і пошкоджень шкур, полегшення праці робітників перед зніманням шкур туші підду­вають стисненим повітрям.

Для піддування використовують очищене стиснене повітря тис­ком 0,3 — 0,4 МПа. Повітря подають за допомогою пістолета, в якому встановлено порожнисту голку завдовжки 12 — 20 см, діаме­тром 6 — 8 мм. Кінець цієї голки зрізаний під гострим кутом. Пе­ред зніманням шкури з туші великої рогатої худоби голку вводять під шкуру в ділянку підшкірної клітковини у такі точки: перша — в одну із надбрівних дуг у напрямку від одного ока до другого на 5 с; друга — у путові суглоби передніх ніг з внутрішнього боку вздовж цівок на 2 с; третя — в ділянку мечоподібного хряща груд­ної частини вздовж білої лінії черевної порожнини на 4 — 5 с; чет­верта — в кожний скакальний суглоб задніх ніг з внутрішнього боку вздовж малих гомілкових кісток на 2 с; п’ята — біля основи хвоста з внутрішнього боку вздовж крижової кістки на 2 с.

Для знімання шкур з туш дрібної рогатої худоби повітря під тиском 0,4 — 0,5 МПа подають у ділянку путового суглоба задніх кінцівок, у корінь хвоста і в розташовану під ним нижню складку шкури.

Перед зніманням шкур із туш свиней піддування проводять під тиском 0,4 — 0,6 МПа в черевну порожнину тривалістю 5 — 7 с у ділянці паху. При цьому туша набуває округлої форми, шкура на­тягується і складки розгладжуються. При механічному зніманні шкури з таких туш зменшується кількість прирізів жиру і поліп­шується товарний вигляд. Ціліснісь внутрішніх органів при цьому не порушується. Після знімання шкури повітря випускають. Для цього ножем роблять прокол у ділянці паху.

Обробляючи свинячі туші, голови залишають при туші після знімання шкури до закінчення післязабійної ветеринарно-сані­тарної експертизи.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+