Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

7. Виробництво харчових тваринних жирів

Сировиною для виробництва тваринних топлених жирів є жи­рова тканина забійних тварин (жир-сирець), отримана у цехах забою, субпродуктовому, кишковому, ковбасному, консервному, а також кістки забійних тварин, допущені до перероблення ветери­нарно-санітарним наглядом.

Залежно від сировини тваринні жири поділяють на яловичий, свинячий, баранячий, кістковий, пташиний, а також збірний, який отримують із суміші менш якісної яловичої, свинячої і бара­нячої сировини.

Харчові тваринні жири використовують у кулінарії, для вироб­ництва маргарину, кондитерських виробів, других швидкозамо- рожених страв, у ковбасному та консервному виробництві. Крім цього, харчові топлені жири використовують у парфумерно-косме­тичній промисловості для виробництва мила, кремів, жирних кис­лот.

Якість топлених жирів залежить від органолептичних показ­ників (колір, запах, смак, консистенція, прозорість) і фізико- хімічних (масова частка вологи, кислотне число) показників. Хар­чові топлені жири випускають вищого і І сортів, за винятком збір­ного, а пташині жири — І і ІІ сортів.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

7. Виробництво харчових тваринних жирів