Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

13.23.2. Пакування консервів

Після сортування банки промивають, сушать і наклеюють на них етикетки. Неетикетировані консервні банки, призначені для тривалого зберігання, змащують технічним вазеліном на спеціа­льних машинах.

Підготовлені консерви упаковують в дерев’яні ящики, ящики з гофрованого картону або термостійку плівку. В одну одиницю та­ри закладають консерви одного найменування і з однієї партії. Консерви укладають в ящики механізовано або вручну.

У кожен ящик при закладанні нелітографованих і нелакова- них банок, покритих нейтральним антикорозійним мастилом, по­трібно вкладати чисті етикетки (в окремому маслостійкому пакеті) у кількості, яка дорівнює кількості банок в ящику. У ящик вкла­дають також маркувальний талон.

Ящики підбирають за розмірами банок так, щоб банки були вкладені щільно. Для запобігання пошкодженню полуди (лаку) на денцях і кришках кожен ряд банок перекладають картонними або щільними паперовими прокладками. Не допускається вільного переміщення банок у середині ящиків.

На одну з торцевих сторін ящика за допомогою штампа або трафарету фарбою, яка не пахне і не змивається, наносять марку­вальні позначки:

♦ товарний знак і назву підприємства-виробника, його адресу;

♦ місце виготовлення;

♦ назву продукту;

♦ номер партії і дату виготовлення;

♦ умови зберігання;

♦ маси нетто, брутто транспортної тари (не більше ніж 25 кг);

♦ кількість одиниць, що упаковується в ящики;

♦ позначку документа, на підставі якого виготовляється про­дукт;

♦ «Обережно, не кидати»;

♦ «Зберігати в сухому прохолодному приміщенні».

Маркування продукції у транспортній тарі можна здійснювати

також за допомогою наклеювання етикеток.

Дерев’яні ящики з упакованою продукцією мають бути забиті і щільно обтягнуті по торцях дротом, металевою або пластиковою стрічкою. Ящики з гофрованого картону по поздовжніх клапанах і торцевих гранях обклеюють клейкою стрічкою на паперовій чи поліетиленовій основі з липким шаром.

За механізованого способу обклеювання ящиків дротом (стріч­ками) потрібно забезпечувати нерозривність контрольних стрічок та збереження продукції і якість ящиків.

Потоково-механізована лінія А9-КЛР-01 (рис. 13.31) продукти­вністю 50 туб за зміну призначена для пакування готової продук­ції в металеві банки № 7, 9, 12, 13 після стерилізації. Лінія уком­плектована мийною машиною МЖУ-125М, сушильною машиною 8С1-2М, автоматом Б4-КЕТ-1 або КЕ-4 для наклеювання паперо­вих етикеток на циліндричну частину металевих банок, банкоук- ладальною машиною А9-БУМ-2, машиною для обандеролювання ящиків А5-А02-К та штабелеформувальною машиною.

Рис. 13.31. Потоково-механізована лінія А9-КЛР-01 для пакування консервів у металеву тару:


1 — вивертальна машина А9-КРЕ; 2 — мийна машина МЖУ-125М; 3 — сушильна машина 8С1-2М; 4 — автомат для наклеювання етикеток Б4-КЕТ-1; 5 — банкоук- ладальна машина А9-БУМ-2; 6 — обандеролювальна машина А5-А02-К; 7 — роли­ковий конвеєр А9-КРЛ03.000; 8 — компресор СО-7А; 9 — промивна машина ТПШ- 50Н; 10 — пульт керування А9-КЛР02.000; 11 — калорифер КПБ-10; 12 — штабелеформувальна машина

Готову продукцію в скляних банках після стерилізації пакують уручну або з використанням лінії 57.00.000Г продуктивністю 100 банок за хвилину місткістю до 1 л.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+