Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

18.8. Пакування, зберігання та транспортування технічного і кормового жирів

Технічний і кормовий жири упаковують у міцні, чисті, сухі де­рев’яні бочки місткістю не більше ніж 200 кг, виготовлені з деревини будь-якої породи. В дерев’яні бочки перед наливанням жиру вкла­дають поліетилен-целофанові мішки. Якщо їх немає, то використо­вують бочки, оброблені з внутрішнього боку шаром рідкого скла або пропарені чи промиті.При повторному використанні тару очищують і дезінфікують. Ці жири упаковують також у залізні бочки.

Кожну бочку маркують за допомогою трафарету фарбою, що не змивається. Крім відвантаження жирів у бочках широко застосову­ють наливний спосіб їх зберігання і транспортування при постачанні підприємствам комбікормової, миловарної, парфумерної та інших галузей промисловості, а також тваринницьким господарствам. При цьому жири перевозять у залізничних, автомобільних цистернах, цистернах на автопричепах, а також у металевих контейнерах.

Кормовий жир зберігають у закритому сухому приміщенні за температури не вище ніж 20 °С. Термін зберігання упакованого жиру 6 місяців з моменту виготовлення.

Кормовий і технічний жири зберігають у накопичувальних єм­костях при режимах, наведених у табл. 18.6.

Таблиця 18.6. Режими зберігання жирів у накопичувальних ємкостях


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+