Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

2.7.1. Вимоги техніки безпеки до конструкції і експлуатації торгових автоматів

Торгові охолоджуючі автомати призначені для продажу охолоджених рідких продуктів, продуктів, які швидко псуються, в упаковці, а також штучних товарів. Автомати бувають панельного і шафового типів.

Автомати встановлюють не ближче 0,5 м від різних видів обладнання і товарів. Не допускається установка їх біля стін, в місцях розміщення димарів, поблизу опалювальних приладів.

Механізми і агрегати торгових автоматів працюють за напруги змінного струму 380 і 220 В. Живлення їх електроенергією здійснюється від окремо прокладеної лінії. Для ввімкнення автоматів у мережу на головному або спеціальному щиті встановлюють відокремлені рубильники. Тут же знаходяться засоби захисту електричної схеми автоматів від струмів короткого замикання і перевантажень.

У всіх автоматах каркас, корпус проміжного трансформатора і всі доступні для дотику обслуговуючого персоналу і споживачів металеві частини надійно заземляють.

Залежно від конструкції і принципу дії автомати можуть мати різні засоби захисту, регулювання і контролю, обслуговування яких регламентується відповідними інструкціями.

У торгових автоматах шафового типу передбачається блокування, що відключає схему управління при відкритих дверях. З порушенням встановленого режиму роботи, а також після продажу всього запасу продуктів автомати вимикаються без втручання обслуговуючого персоналу.

Всі механізми і пристрої автоматів надійно захищені. Двері автоматів закриваються на замок.

Всі роботи, пов'язані з обслуговуванням автоматів, повинні здійснюватися після вимкнення їх з електромережі. Забороняється проведення профілактичних робіт в автоматах, що працюють за підвищеного тиску води, повітря або вуглекислого газу, без попереднього розрідження системи.

До обслуговування автоматів допускаються особи, що пройшли спеціальну підготовку і мають відповідне кваліфікаційне посвідчення.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+