Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

5.8. Автоматизовані технологічні лінії забою птиці

Забійна лінія В2-ФЦЛ-3 використовується для переробки бройлерів, курей та курчат.

Цех призначений для обслуговування бройлерних птахо­фабрик потужністю 6 млн. голів на рік, а також великих, птахофабрик яєчного напрямку, племптахозаводів.

Продуктивність цеху — 3000 гол/год з випуском м’яса птиці в готовому вигляді, супових наборів із ніжок та голів, кормового борошна та пір’я.

Для збереження птиці у забійному цеху передбачені чотири універсальні холодильні камери на 240 т. До забій­ного цеху входять такі технологічні лінії (ділянки):

ділянка транспортування гітиці до місця її підвішування на конвеєрі; лінія забою птиці та первинної обробки тушок;, лінія обробки тушок;

лінія охолодженя тушок та харчових субпродуктів; лінія запаковування внутрішніх органів у поліетилено­ву плівку;

ділянка сортування, фасування та запаковування тушок у пакети з поліетиленової плівки;

ділянка переробки відходів тваринницького походжен­ня на кормове борошно.

Пристрій для санітарної обробки К7-ФО-2-Л6 призначе­ний для очищення та дезинфекції всіх рухомих елементів конвеєра. Його встановлюють перед ділянкою підвішуван­ня живої птиці. Це механізм, який складається з двох щі­ток, що обертаються, розташованих на відкритих стінках..

Апарат електроглушіння РЗ-ФЗО призначений для ане­стезування живої птиці електричним струмом під час її руху на конвеєрі. У вигляді контактного електроду в ньому використовують воду, яка знаходиться в ізольованому об’ємі.' Апарат складається із стояка, ванни, контактної напрямної лебідки для регулювання висоти встановлення ванни та електричного блока.

Птиця, занурюючись з головою у воду, до якої підведе­ний електричний контакт, замкне електричне коло во­да— напрямна (другий електрод), під дією струму впадає в шоковий стан, що полегшує подальший забій. Наявність води забезпечує надійний контакт та дозволяє значно зни­зити робочу напругу струму, потрібну для глушіння птиці.

Пропускна здатність апарату для бройлерів, курей та курчат до 6000 гол/год, а для каченят та качок 2000 гол/год. Діючу напругу електричного струму можна змінювати в межах 15—220 В, габаритні розміри установки 1350Х950Х.

Х2200 мм, маса 150 кг. Час глушіння 6 с. Напруга робочого середовища для бройлерів (курей, цесарок) 90—110 В, а для каченят (гусенят, індичат) — 120—135 В.

Машина для зовнішнього забою В2-ФЦЛ-6/4 складаєть­ся із каркасу, регульованого за висотою стояка, привода, дискового ножа, двох напрямних та двох підпружинених важелів.

Лічильник птиці В2-ФЦЛ-6/66 складається із системи важелів та напрямних, змонтованих на металевій рамці, та ящика, який виноситься за межі забійного цеху.

На рамі кріпиться клемна коробка та дві напрямних,, до однієї з яких кріплять датчики з вимикачем, важелем та противагою.

Машина для зняття пір’я К7-ФЦЛ/7 складається з двох панелей, двох опорних рам, зрошувальної системи та сис­теми важелів. Кожна панель представляє собою каркас, зварений з листів та стяжок. На одному з листів кожного каркасу, який також є передньою стінкою, змонтовані три ряди ротодисків (по сім вузлів у кожному ряду). Всі ро-то- диски обладнанні рифленими гумовими робочими органа­ми (формовими виробами) — пальцям. Верхній та нижній ряд ротодисків зроблені з нахилом.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+