Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

4.2. Інженерне обладнання населених пунктів

Загальні вимоги. Інженерне обладнання населених пунктів включає споруди водопостачання, каналізації, санітарної очистки, тепло-, газо-, електропостачання, радіофікації та телефонізації, які забезпечують необхідні санітарно-гігієнічні вимоги і створюють сприятливі умови для проживання населення та охорону навколишнього середовища від забруднення.

Вибір систем інженерного обладнання, а також їх окремих елементів повинен обґрунтовуватись на порівнянні декількох варіантів і оцінки їх за техніко-економічними показниками.

Всі види благоустрою представляють самостійну область інженерного проектування. Оскільки інженерні мережі розміщаються на території населених пунктів, то вони тісно пов’язані з їх плануванням і забудовою.

У проектах планування сіл повинна передбачатись можливість правильного і економічного рішення інженерних мереж і розміщення відповідного обладнання.

Залежно від конкретних місцевих умов населеного пункту системи інженерного обладнання можуть вирішуватися по-різному.

Для сільських населених пунктів, розташованих поблизу міст і селищ міського типу, по можливості необхідно передбачати підключення інженерних мереж до діючих мереж міста.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

4.2. Інженерне обладнання населених пунктів