Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

6.2.1. Горизонтально і вертикально-фрезерні верстати

Диференціація фрезерних верстатів на горизонтальні і вертикальні базується на просторовому розташуванні осі шпинделя.

На рис. 6.8 показано зовнішній вигляд консольного горизонтального фрезерного (горизонтально-фрезерного) верстата. Шпиндель 1 розташовано в горизонтальній площині. Стіл 5 змонтовано на каретці 6, яка встановлена на консолі 7. На верхній частині станини 4 встановлено хобот 2 з підвісками 3, призначеними для підтримування оправок, на яких встановлюються фрези. Стіл можна пересувати в напрямку своєї поздовжньої осі, разом з кареткою стіл пересувається в поперечному напрямку, а разом з консоллю - у вертикальному. Якщо верстат споряджено поворотною системою, яка забезпечує його поворот на ±45°, то такий верстат називається універсально-фрезерним.


Розміри робочої поверхні таких верстатів від 200x800 до 400x1600 мм залежно від моделі верстата. На столі встановити деталі заввишки до 350 -400 мм і обробляти їх на довжині від 400 до 1000 мм. Верстати забезпечують поперечне переміщення стола на 160-320 мм і вертикальне на 300-400 мм.

На рис. 6.9 зображено зовнішній вигляд вертикально-фрезерного верстата. Такі верстати, як правило, споряджені шпиндельною головкою 2, яка може обертатися навколо горизонтальної осі. Вертикально фрезерні верстати не мають хобота, тому на них обробляють тільки фрезами з консольним закріпленням.


Розміри столів у цих верстатів такі самі, як у го-ризонтально-фрезерних. Параметри переміщень столів та інші технічні характеристики також збігаються.

Для обробки деталей більших габаритів використовують безкопсольні вертикально-фрезерні верстати (верстати з хрестовим столом). Вони мають поворотну шпиндельну головку, стіл може переміщатися в поздовжньому і поперечному напрямках. Такі верстати мають підвищену жорсткість, більшу потужність і швидкохідність.

Розміри столів верстатів від 250x630 до 1000x2500 мм, що дає змогу вести обробляти поверхні деталей розміром більше від 250x500 до 1000x2000 мм.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+