Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

12.5. Фрезерування різі

У серійному та масовому виробництвах трикутні і трапецієподібні зовнішні і внутрішні різі досить часто нарізають на різефрезерних верстатах Нарізання довгих різей з великим кроком трапецієподібного профілю (ходові гвинти, слимаки тощо) здійснюється за допомогою дискових фрез.


Дискова фреза встановлюється під кутом т0, який дорівнює куту підйому гвинтової лінії, і приводиться в рух зі швидкістю V, деталі надається обертання зі швидкістю Подача 5 здійснюється за рахунок осьового переміщення деталі (рис. 12.14). Якість обробки різі невисока, тому цей процес застосовується для виконання чорнової обробки.

Для фрезерування коротких різей використовують багатониткові (гребінчасті) фрези. Довжина фрези повинна бути на 2 - 3 нитки більша від різі, яка нарізається, Такими.фрезами нарізають трикутні зовнішні і внутрішні різі (рис, 12.15).

Роботи виконують на зубофрезерних напівавтоматах. Заготовку закріплюють на шпинделі і вона обертається з малою швидкістю 5кр (кругова подача). Фреза встановлюється на супорті і обертається з великою швидкістю V (головний рух). Фреза також отримує поздовжню подачу 5, яка дорівнює кроку різі, і поперечну подачу (врізання), яка дорівнює глибині різі. Врізання здійснюється за 0,25 - 0,3 оберту заготовки, а цикл нарізання триває протяом одного оберту.

Гребінчастими фрезами можна також нарізати конічні різі для чого застосовують конічні гребінчасті фрези

Діаметр деталей, на якому можна нарізати різі за допомогою гребінчастий фрез, не перевищує 200 мм, а довжина різей - 75 мм.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+