Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

15.1.1. Підготовка поверхонь для нанесення металевих покрить

Вироби, які призначені для нанесення металевих покрить, потрібно очистити від окалини, іржі, окислів, жирових та інших видів забруднень. Таке очищення можна здійснити механічною, хімічною або електрохімічною обробкою.

Механічну обробку здійснюють шліфуванням, поліруванням, дробо- або піскоструйною обробкою, металевими щітками, абразивними полотнами та іншими методами.

Хімічна та електрохімічна обробки - це знежирювання, травлення, електрохімічна обробка та промивання водою.

Хімічне знежирювання здійснюється в органічних розчинниках, лужних розчинах та різних емульсійних сполуках. Як органічні розчинники використовують трихлоретилен, тетрахлоретрлен, діхло-ретан, їх суміші та емульсії з додатками поверхневоактивних речовин Найбільш поширеним методом знежирювання є знежирювання занурюванням або розпилюванням водяних розчинів.

Електрохімічне знежирювання здійснюють занурюванням виробів в електролітичні ванни з лужними розчинами.

Травлення використовується для усунення з поверхонь виробів окислів, окалини та іржі. Травлення здійснюється за допомогою розпилювання або занурювання виробів у концентровані розчини сірчаної соляної та фосфорної кислот.

Електрохімічним способом травлять вироби з вуглецевих і легованих сталей Електролітами використовують сірчану або солягіу кислоти. Травлення можна виконувати на аноді або катоді.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+