Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

15.1.2. Електрохімічний метод нанесення покрить

Гальванічні покриття застосовують як захисні та декоративні Отримання покрить полягає у виділенні металів з водяних розчинів їх солей при пропусканні через них постійного струму та електрохімічному осадженні їх на поверхнях виробів, які з'єднані з катодом гальванічної ванни.

Електрохімічними методами виконують цинкування, хромування, нікелювання, кадмування, міднення та олов’янування виробів, тобто нанесення відповідних металів на їх поверхні.

Типовий технологічний процес-- цинкування - складається зі знежирювання, травлення, цинкування, хроматування, промивання та сушіння. Його виконують з метою захисту сталі та заліза від корозії при експлуатації виробів в атмосферних умовах, фунті, морській воді та різних органічних середовищах.

Хромування використовують для утворення декоративних та захисних покрить, відновлення або корекції розмірів, створення поверхонь, стійких до зношування. Типовий технологічний процес хромування складається з таких операцій: полірування, знежирювання, декапірування, анодної обробки, хромування, промивання, полірування та сушіння.

Нікелювання, кадмування, міднення та оловянування виробів виконується аналогічно до цинкування та хромування.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+