Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

20.3. Виготовлення щіткових траверс

Щіткові траверси електричних машин забезпечують можливість одночасного повороту всіх щіток у заданому напрямку, наприклад, при налагоджуванні комутації машин постійного струму. Крім того, наявність траверси дозволяє виконувати складання щіткового апарата окремо від машини

Характерна конструкція щіткової траверси показана на рис. 20.5.

Внутрішній отвір траверси і її опорна торцева поверхня обробляються за один установ на токарних верстатах. Після чого, використовуючи оброблені поверхні траверси як базові, виконують фрезерні та свердлувальні роботи.

Під час виготовлення електричних машин виконується також механічна обробка ще низки деталей та вузлів: обмоткотримачів машин постійного струму, корпусів і кришок вивідних коробок, ввідних патрубків тощо. Як правило, механічна обробка цих деталей не спричиняє особливої складності, що пояснюється не дуже високими вимогами до якості їх обробки.

Сучасні тенденції до поширеного використання спеціалізованих електричних машин, які створюються спеціально для такого типорозміру механізмів, зумовлюють необхідність вирішення проблеми обробки широкої номенклатури деталей при незначній їх кількості Це завдання вирішується шляхом інтенсивного використання багатофункціональних верстатів, які можна швидко переналагодити з обробки одного типорозміру, або навіть типу, деталей на обробку інших. До таких верстатів можна зарахувати оброблювальні центри з числовим програмним керуванням.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+