Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

4.4.1. Фактор зовнішнього вигляду

Одяг

Комунікативну позицію людини підсилює темний традиційний одяг, якісна матерія костюму, контраст темних і білих тонів.

Підсилюють вплив високі капелюшки, каблуки, окуляри в темній роговій оправі.

Виграшно виглядає чистий, акуратний одяг.

Соковиті кольори одягу характеризують людину як веселу й успішну.

Підсилює комунікативну позицію того, хто говорить помірна модність його одягу.

Зачіска

Висока зачіска збільшує статус її господаря.

Цікаво, що білявок сприймають звичайно як більш привабливих, але при цьому поверхневих, неглибоких в міркуваннях, а брюнеток сприймають як більш серйозних, розумних, компетентних.

Коротка зачіска чоловіка говорить про його діловитість, невисокий інтелект, довге волосся – про творчу натуру, інтелектуальність.

Силует

Підсилює позицію людини прямокутний силует одягу (й навпаки, шаровидний силует, рукав реглан, м’які светри, джинси зменшують комунікативну позицію того, хто говорить). Чим ближчий силует людини до прямокутника, тим ефектніше вона виглядає. Костюм для чоловіка, традиційний англійський костюм для жінки (з підплечниками) створюють враження авторитетної, компетентної, надійної людини.

Статура

Високий ріст, атлетична статура підсилюють комунікативну позицію людини. Високі люди, як правило, користуються більшим авторитетом.

Фізична привабливість

Фізична привабливість людини асоціюється в людей з позитивними людськими якостями.

Фізично привабливі люди сприймаються як товариські, популярні, успішні, переконливі (здатні переконувати), щасливі, мають багато друзів. Привабливих людей ми схильні вважати розумнішими (хоча це не обов’язково так, часто буває навпаки. Американські вчені провели експеримент, в якому чоловіки оцінювали твори, написані жінками, які супроводили їх своїми фотокартками. У результаті з’ясувалося, що гарніші жінки отримали вищі оцінки. 

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+