Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

Глава III. РЕЗЕРВИ ПСИХІКИ І МЕХАНІЗМИ ЇХ АКТИВІЗАЦІЇ

Відомо, що фізичні, психічні й інтелектуальні можливості людини дуже великі. На підтвердження можна навести такі приклади, як подвиги Геракла або силу Іллі Муромця. Існують численні свідчення очевидців про здібності йогів затримувати подих, припиняти роботу серця, знаходитися цілодобово на морозі й багато чого іншого. Можна навести конкретні факти з життя наших сучасників. Це життєвий шлях спортсмена-штангіста М. Дикуля, який отримав травму спини й виявився на 5 років прикутим до ліжка. Незважаючи на таку важку хворобу він зміг стати артистом цирку і виступає з унікальними силовими номерами. М. Дикуль відкрив відомий в усьому світі центр з реабілітації травм спини і кінцівок.

Цікавий досвід російського журналіста С. Шерешевського, який на початку ХХ століття брав участь у зустрічі видавців у Москві, де одержав догану за те, що не веде ніяких записів. Він відповів, що не має потреби в конспектах, і слово в слово повторив те, про що говорив виступаючий. Потім він був представлений відомому психологові А. Лурії, що досліджував його пам’ять протягом 25 років і заявив, що вона була не вродженою, а створеною самим С. Шерешевським. У своїх записах про власну пам’ять С. Шерешевський писав про те, що в дитинстві він засвоїв основні методи запам’ятовування, і це стало для нього природним процесом, що швидко розвився в абсолютно повне запам’ятовування і відтворення.

Історії відомі імена великих людей, яким вдалося досягти у своєму розвитку неймовірних результатів. Багатовіковим є досвід, метою якого був розвиток і тренування різних здібностей. Завданням сучасної психології є розробка механізму розкриття повного потенціалу людини на основі вивчення резервів психіки.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

Глава III. РЕЗЕРВИ ПСИХІКИ І МЕХАНІЗМИ ЇХ АКТИВІЗАЦІЇ