Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

2.1. Загальновійськова частина, призначення і склад

Механізована (танкова) бригада є загальновійськовою частиною. Вона може бути окремою організаційно-штатною одиницею або входити до складу армійського корпусу.

Механізована бригада, яка оснащена БМП, в обороні призначена для створення стійкої оборони на основних танконебезпечних напрямах, під час ведення маневреної оборони і для проведення контратак. У наступі використовується для розвитку наступу, нанесення несподіваних та рішучих ударів, стрімкого переслідування і виходу в тил противника, форсування водних перешкод з ходу.

Танкова бригада, як правило, використовується на головному напрямі. В обороні – в другому ешелоні для проведення контрударів і контратак, а в наступі – в складі ударного угруповання.

Кожному з’єднанню, частині та підрозділу присвоюються номер і найменування за родом військ.

Наприклад: 5-й армійський корпус (5 АК); 4-та механізована бригада (4 мбр); 15-та бригадна артилерійська група (15 БрАГ); 3-й танковий батальйон (3 тб).

Загальна організаційна структура окремої механізованої (танкової) бригади складається з: управління; бойових підрозділів; підрозділів бойового забезпечення; підрозділів тилового і технічного забезпечення.

До управління бригади входять: командування; штаб; начальники родів військ; служби, які підпорядковані заступникам командира бригади з озброєння і тилу.

До бойових підрозділів входять: механізовані (танкові) батальйони; підрозділи артилерії; підрозділи ППО.

До підрозділів бойового забезпечення входять: розвідувальна рота; рота зв’язку; вузол зв’язку; інженерно-саперна рота; інженерно-позиційна рота; взвод РХБ захисту; взвод управління начальника ППО; відділення АСУ.

До підрозділів тилового і технічного забезпечення входять: ремонтна рота; батальйон технічного забезпечення; медична рота.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+