Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

2.2. Організація, призначення та озброєння механізованого (танкового) батальйону

Механізовані й танкові підрозділи, оснащені бойовими машинами піхоти, бронетранспортерами і танками, здатні в бою вирішувати найрізноманітніші завдання, надійно уражати живу силу, танки, БМП, БТР, артилерію, протитанкові засоби, вести боротьбу з вертольотами і літаками противника.

Механізовані, танкові роти і батальйони здатні швидко використовувати результати вогневих ударів, створювати охоплення і глибокі обходи для знищення або взяття противника у полон, а також успішно діяти у відриві від головних сил.

Механізований (танковий) батальйон організаційно входить до складу механізованої (танкової) бригади. Він є основним загальновійськовим тактичним підрозділом та розрахунковою тактичною одиницею під час планування бою і проведення розрахунків для здійснення маршу, під час перевезення залізницею, водним шляхом, повітряним транспортом.

Механізовані (танкові) роти організаційно входять до складу механізованого (танкового) батальйону, вони є тактичними підрозділами і розрахунковими одиницями під час проведення різноманітних розрахунків у механізованій (танковій) бригаді.

Механізований (танковий) батальйон (рота), оснащений сучасною бойовою та іншою технікою, високоманевровий на полі бою, має значний броньований захист та стійкість до ЗМУ.

Батальйон (рота) здатний при взаємодії із сусідами і самостійно стійко утримувати зайнятий район (опорний пункт) в обороні на різній місцевості і за будь-якої погоди, знищувати повітряні десанти, вертольоти та інші низьколітаючі цілі противника, успішно вести наступ, здійснювати марш на великі відстані, швидко використовувати результати вогневих ударів для завершення розгрому противника.

Механізовані й танкові батальйони (роти), взаємодіючи між собою, а також з артилерією та підрозділами інших родів військ і спеціальних військ, виконують основні завдання щодо безпосереднього знищення живої сили та вогневих засобів противника у ближньому бою, використовуючи результати вогневого ураження противника. Вміло використовуючи вогонь у наступі, можуть швидко охопити противника, знищити його живу силу, танки, БМП, БТР, артилерію, протитанкові засоби, а також засоби ядерного та хімічного нападу.

Відповідно до організаційної належності батальйон може мати на озброєнні БМП або БТР, танки. Якщо батальйон має на озброєнні БМП, то його називають механізованим батальйоном на БМП. Якщо батальйон має на озброєнні БТР, його називають механізованим батальйоном на БТР. Якщо на озброєнні у батальйоні танки, то називають його танковим батальйоном.

Організаційно-штатні структури механізованого батальйону на БМП, на БТР і танкового батальйону наведені у додатках А1, А2, А3.

Загальна організаційна структура механізованого (танкового) батальйону містить: управління батальйону (командир і його заступники); бойові підрозділи; підрозділи бойового забезпечення; підрозділи тилового і технічного забезпечення та обслуговування.

Командування підрозділів призначається для підготовки підрозділів до ведення бойових дій та управління підрозділами в ході бою.

Бойові підрозділи призначені для безпосереднього ведення бою з противником в обороні або в наступі. Механізовані (танкові) підрозділи ведуть бій з противником у безпосередньому вогневому контакті, а всі інші підрозділи підтримують їхні бойові дії.

Підрозділи бойового забезпечення батальйону призначені для встановлення і підтримання постійного зв’язку з підлеглими, доданими підрозділами і забезпечення управління, а також для підтримання зв’язку зі старшим командиром і сусідами.

Підрозділи технічного обслуговування призначені для технічного обслуговування і поточного ремонту озброєння і техніки.

Підрозділи матеріального забезпечення призначені для утримання запасів, боєприпасів і матеріальних засобів, підвезення їх у підрозділи і забезпечення особового складу гарячою їжею.

Медичний пункт батальйону призначений для розшуку, вивезення (винесення) з поля бою поранених, надання пораненим і хворим долікарської (фельдшерської) допомоги і підготовки їх до подальшої евакуації в медичні установи для лікування та одужання.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+