Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

12.3.1. Технічне забезпечення

Технічне забезпечення – це комплекс заходів, який проводиться з метою підтримання озброєння, техніки, боєприпасів та військово-технічного майна у справному стані і в постійній бойовій готовності до бойового застосування шляхом укомплектування їх озброєнням і технікою; забезпечення боєприпасами та ракетами всіх видів і військово-технічним майном, відновлення ушкоджених зразків озброєння і техніки та своєчасного повернення їх до ладу.

Обсяг і зміст технічного забезпечення підрозділів залежить від: характеру бойових дій; завдання, яке виконується; місця підрозділу в бойовому порядку; характеру місцевості, пори року та часу доби.

Проте існують загальні принципи, що лежать в основі організації та здійснення технічного забезпечення. Такими загальними принципами є: вирішення завдань технічного забезпечення безпосередньо в ході бою.

Основними завданнями технічного забезпечення у дивізіоні (батареї) є технічне обслуговування озброєння і техніки та технічна підготовка озброєння і боєприпасів до бойового застосування.

За організацію утримання (зберігання), технічно правильного використання, технічного обслуговування, ремонту і евакуації озброєння і техніки відповідають ті командири підрозділів, у розпорядженні яких це озброєння і техніка перебувають.

Технічне обслуговування озброєння і техніки проводиться для підтримання їх у постійній технічній готовності, своєчасного попередження, виявлення і усунення пошкоджень. Воно проводиться у встановлений командиром дивізіону (батареї) час перед боєм (маршем) і після виконання завдання та здійснюється обслугами гармат, командирських машин, водіями (механіками-водіями) і особовим складом підрозділу технічного забезпечення під безпосереднім керівництвом заступника командира дивізіону з озброєння (старшого техніка батареї) і командирів взводів.

Підрозділом технічного забезпечення в дивізіоні є відділення технічного обслуговування, яке має на озброєнні МТО-АТГ.

Технічне обслуговування передбачає: заправлення (дозаправлення) машин ПММ; перевірку справності та готовності до використання озброєння, приладів, агрегатів, механізмів, їх очищення, змащення, вивірення та регулювання, усунення дрібних пошкоджень і виконання кріпильних робіт; заряджання (дозаряджання) акумуляторних батарей; перевірку укомплектованості та поповнення озброєння і техніки запасними частинами, інструментом і приладдям, засобами підвищення прохідності та іншими табельними засобами; перевірку наявності і справності обладнання на автомобілях і тягачах, призначених для перевезення особового складу, озброєння, техніки та майна. За необхідності під час технічного обслуговування може здійснюватися поповнення боєкомплекту озброєння ракетами та боєприпасами.

Старший офіцер батареї (командир взводу) ставить завдання підлеглим і керує їх роботою з підготовки гармат, командирської машини, приладів і боєприпасів, перевіряє їх технічний стан і визначає індивідуальні поправки гармат і приладів, перевіряє і регулює прицільні пристрої, своєчасно робить записи у формулярах, доводить до командирів гармат (відділень) індивідуальні поправки гармат, приладів і контролює правильність їх обліку.

Комплекти запасних частин, інструменту і приладів до озброєння і техніки складаються з наборів предметів за певними переліками і в установлених кількостях.

Обсяг, періодичність і тривалість робіт з обслуговування техніки різні для кожного типу марки машин.

Для бронетанкової техніки та автомобілів встановлені чотири види технічного обслуговування: контрольний огляд (КО); щоденне технічне обслуговування (ЩТО); технічне обслуговування 1 (ТО-1); технічне обслуговування 2 (ТО-2).

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+