Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

Висновки

Тактика сучасного загальновійськового бою значною мірою відрізняється від тактики як періоду Другої світової війни, так і періоду останніх десятиріч. У її розвитку відбулися значні зміни, зумовлені широким впровадженням у війська зброї масового ураження і високоточної, значним якісним удосконаленням звичайної зброї і використанням у військовій справі найсучасніших досягнень науки і техніки.

Новітні засоби збройної боротьби змінили зміст загальновійськового бою. Різко підвищилися бойові можливості частин і підрозділів.

Усе більше ускладнюється питання підготовки і ведення оборонного, наступального і зустрічного бою, підготовки і здійснення пересування військ різними способами, організації розташування військ на місці та їхніх дій при нападі противника.

Успіх виконання вогневих завдань артилерійськими підрозділами залежить від рівня і глибини знань усім офіцерським складом тактики бойового застосування артилерії, грамотним та обґрунтованим плануванням вогню і маневру, твердим управлінням і безперервною взаємодією артилерії із загальновійськовими підрозділами та іншими силами і засобами, які беруть участь у вогневому ураженні.

Разом з тим у сучасному бою неможливо досягти перемоги над противником без надійного володіння озброєнням і бойовою технікою, своєчасної і точної підготовки вогню, уміння здійснювати швидкий маневр вогневими підрозділами, повного, всебічного забезпечення бойових дій артилерійських підрозділів.

Ось чому офіцерський склад артилерійських підрозділів повинен постійно набувати і вдосконалювати знання основ сучасного загальновійськового бою, тактики та способів застосування артилерійського озброєння, їх бойових можливостей і тактико-технічних характеристик.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+