Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

9.2.3. Порядок обліку (реєстрації) зовнішньоекономічних договорів (контрактів)

9.2.3. Порядок обліку (реєстрації) зовнішньоекономічних договорів (контрактів)

Порядок обліку (реєстрації) зовнішньоекономічних договорів (контрактів) здійснюється відповідно до наказу Міністерства економіки України від 29.06.2000 № 136 з урахуванням Наказу Міністерства економіки України від 11.07.2002
№ 207 «Про затвердження Переліку товарів, експорт яких здійснюється за умови реєстрації зовнішньоекономічних договорів (контрактів)».

Документи на реєстрацію контрактів подаються до Мінекономіки в установлений час (графік) і приймаються у спеціально визначеному приміщенні Міністерства фахівцями управління нетарифного регулювання та контрактного обліку.

Датою подання документів на реєстрацію контрактів уважається день реєстрації заяви в Міністерстві економіки України, що підтверджується відповідним записом у журналі реєстрації.

Підтвердженням реєстрації зовнішньоекономічного договору (контракту) є картка реєстрації-обліку контракту встановленої форми.

Засвідчена копія картки реєстрації-обліку подається суб’єктом зовнішньоекономічної діяльності України в Торгово-промислову палату України або в регіональну Торгово-промислову палату для отримання сертифіката про походження товару.

Картка реєстрації-обліку зовнішньоекономічного договору (контракту) дійсна для митного оформлення експортної продукції протягом 12 місяців з дати її оформлення.

Заявник має право оскаржити відмову в реєстрації контракту в порядку, установленому законодавством України.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+