Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

3.5. Сертифікація готельних послуг та послуг харчування

З 1 жовтня 1999 р. [43] готельні послуги (готелів з ресторанами і без ресторанів, місць короткочасного проживання, молодіжних і гірських турбаз, кемпінгів, в тому числі з майданчиками для автофургонів, дитячих[59] і студентських літніх таборів, центрів і будинків відпочинку, курортних закладів оздоровчого характеру, в спальних вагонах та інших транспортних засобах) [42, п. 35.1] і послуги харчування (ресторанів, барів, кафе, їдалень і закусочних) [42, п. 35.2], що надаються суб’єктами туристської діяльності, підлягають обов’язковій  сертифікації на їх відповідність вимогам нормативних документів, в тому числі, Правилам користування готелями і надання готельних послуг в Україні [50] і Декрету КМ України “Про стандартизацію і сертифікацію” [29].

Обов’язкову або добровільну сертифікацію готельних послуг [56] і послуг харчування [57] здійснюють органи сертифікації, акредитовані в Системі УкрСЕПРО на проведення сертифікації готельних послуг у відповідності з затвердженими стандартами [63]. При позитивному вирішенні питання про сертифікацію суб’єкта туристської діяльності в установленому порядку видається сертифікат, що підтверджує рівень якості послуг [17, ст.15].

Номер (місце) в готелі надається громадянам України і іноземцям при наявності паспорту або документа, який його замінює і заповненої анкети установленої форми [50, п.2.1]. забороняється взяття паспорта під заставу у тих, що поселяються в готель. Якщо з вами хоче проживати дитина до 12 років, але без займання окремого місця, плата за неї не береться. Діти до двох років розміщуються безплатно. А в віці від 2 до 12 років – з займанням окремого місця береться плата в розмірі 50% від вартості одного місця в двохмісному номері. Зміна постільної білизни, рушників і туалетних приладь проводиться у відповідності з категорією готелю, але не рідше двох разів на тиждень. Адміністрація готелю забезпечує громадянам збереження особистих речей, що знаходяться в номерах, або які годяться для збереження, і, у відповідності з діючим законодавством, несе відповідальність за їх втрату і пошкодження, крім випадків, коли збереження майна не забезпечилося з вини проживаючих громадян. Всі працівники готелів, які безпосередньо пов’язані з обслуговуванням громадян, проходять медичний огляд, результати якого відображаються у їх особових медичних книжках. В готелі повинна бути книга відгуків та пропозицій.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+