Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

5.5.6. Економіка Океанії

Єдиною розвиненою країною в Океанії є Нова Зеландія. Вона має багато спільного з Австралією. Це індустріальна країна з розвиненим сільським господарством, великий постачальник продукції тваринництва на світовий ринок. Запасів корисних копалин у Нової Зеландії менше, ніж в Австралії, за рівнем роз­витку промисловості вона також поступається австралійському.

У господарстві інших країн Океанії переважає тропічне земле­робство і рибальство. Вирощують кокосові пальми, коренеплоди (ямс, таро, маніок), цукрову тростину, хлібне дерево, банани, овочі і фрукти. Розводять свиней, велику рогату худобу та кіз. У деяких країнах, наприклад у Папуа — Новій Гвінеї, видобувають мідь і золото, у Новій Каледонії — нікель.

Економіка країн Океанії поки що розвинена слабо. Рівень життя місцевого населення вкрай низький. Господарство зале­жить від колишніх і нинішніх метрополій. Навколишнє середо­вище Океанії постраждало від випробувань ядерної зброї та вини­щення лісів.

Країни Океанії бідні, нечисленні й розкидані на значні відстані одна від одної в Тихому океані. Для решти світу вони станов­лять інтерес з огляду на їх туристичне, стратегічне та транспорт­но-комунікаційне значення. Можливо, країни цього регіону ко­лись зможуть подолати бідність і відсталість, але це, очевидно, станеться не скоро.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+