Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

Основні фунгіциди для захисту овочевих культур

Акробат МЦ 69%, з.п. містить дві діючі речовини - диметамофор і манкоцеб.

Диметамофор має захисну, лікувальну і антиспорулентну дію. Діюча речовина системно рухається в рослині, захищаючи рослину зсередини.

Манкоцеб має контактну дію, на поверхні рослини створює захисну плівку та захищає рослину від інфекції ззовні.

Акробат МЦ 69%, з.п. застосовують проти фітофторозу і макроспоріозу томатів та картоплі, несправжньої борошнистої роси огірків і цибулі з нормою витрати 2,0 кг/га.

Фунгіцид належить до малотоксичних препаратів, ЛД50 більше 2000 мг/кг. Використовують його до 3 обробок за сезон, період очікування на огірках і цибулі 30 днів, томатах - 20 днів.

Альєтт, з.п. - діюча речовина - фосетил алюмінію. Контактно- системний фунгіцид захисної дії. Швидко проникає в середину рослини і переміщується з низхідним і висхідним рухом. Впливає на проростання спор і блокує подальше розповсюдження хвороби. Фунгіцид застосовують на огірках і цибулі проти пероноспорозу з нормою витрати 1,2 - 2,0 кг/га.

Альєтт, з.п. слаботоксичний, ЛД50 більше 2000 мг/кг, період очікування на огірках 7 днів, цибулі - 20 днів. За вегетаційний період на огірках проводять 3 обробки, на цибулі - 5 обробок.

Дітан М-45, з.п. - діюча речовина - манкоцеб. Контактний фунгіцид широкого спектру дії. Дітан М-45, з.п. інгібує активність ферментів гриба, порушує ріст клітинних оболонок і енергетичний обмін клітин грибів - збудників хвороб.

Фунгіцид стійкий до змивання дощів завдяки високій прилипаємості, що забезпечує тривалий захист рослин (до 14 днів).

Наявність іонів цинку і марганцю забезпечує одночасно з обробкою проти хвороб і позакореневу підкормку рослин мікроелементами, що покращує фотосинтез і розвиток вегетативної маси.

Дітан М-45, з.п. застосовують на томатах, картоплі проти фітофторозу, макроспоріозу з нормою витрати 1,2 - 1,6 кг/га а також на інших культурах.

Дітан М-45, з.п. малотоксичний, його використовують до 3-х обробок за сезон, період очікування - 20 днів.

Інфініто 61БС 687,5, к.с. містить в собі дві діючі речовини: флюопіколід

і пропамокарб гідрохлорид.

Флюопіколід - локально - системна речовина, здатна проникати в середину клітини рослини крізь мембрану, а також у тканини, пересуваючись по міжклітинному простору.

Він впливає на клітини фітофторозу, руйнуючи зв'язок між клітинною мембраною та клітинним каркасом. Зооспори гинуть уже через неповних 3 хв. після потрапляння в розчин флюопіколіду робочої концентрації. Він також ефективний і на інших стадіях розвитку збудника.

Пропамокарб гідрохлорид - має здатність пересуватися судинами рослини не лише вгору, а й вниз, крім того він має сильний стимулюючий ефект.

Інфініто 61БС 687,5, к.с. унікальний єдиний у своєму роді препарат, який потрапляючи на верхній бік листка пересувається до нижнього і повністю блокує споруляцію, що розвивається на листках.

Інфініто 61БС 687,5, к.с. застосовують на томатах і картоплі проти фітофторозу, на огірках - проти пероноспорозу з нормою витрати 1,2-1,6 л/га. Використовують його 2 рази за сезон, період очікування - 10 діб.

Препарат малотоксичний, ЛД50 більше 2000 мг/кг.

Квадріс 250БС,к.с. - діюча речовина - азоксістробін, належить до нового класу стробілурінів. Препарат має унікальні властивості на дію патогенів.

Квадріс 250 БС, к.с. має контактну, системну і трансламінарну дії. Рослину можливо вилікувати навіть після ураження її збудником. Препарат має високу ефективність проти хвороб з 4-х класів грибів: ОошусйеБ, Аєсотусеїеє, Ваєі&тусеїеє, Беиіеготусеїеє, вона сягає близько 80 %.

Квадріс 250 БС, к.с. захищає овочеві культури практично проти всіх хвороб. Препарат слаботоксичний, ЛД50 більше 2000 мг/кг. Особливо важливо, що він має короткий період очікування - 5 днів від обробки до збирання врожаю, використовують його тричі за сезон. Застосовують в нормі 0,6 л/га при повнооб’ємному обприскуванні. Коли обробки проводять після появи сходів, або після висадження розсади в поле, при використанні меншої кількості води норма внесення препарату має бути не менше 80 мл/100 л води.

Курзат Р44, з.п. містить в собі дві діючі речовини: цимоксаніл і хлорокис

міді.

Цимоксаніл має профілактичну та лікувальну дію, а також він інгібує спороутворення. Проникнення в рослину починається через 10 хв. Він забезпечує захист рослин навіть після випадання дощу.

Хлорокис міді - контактний фунгіцид, який створює захисний екран проти інфекції, що находиться ззовні.

Курзат Р44, з.п. застосовують проти несправжньої борошнистої роси огірків та фітофторозу на картоплі з нормою 2,5- 3,0 кг/га.

Фунгіцид слаботоксичний, ЛД50 більше 2000 мг/кг, період очікування - 9 днів. Максимальна кратність обробок за сезон -2.

Превікур 607 СЛ, в.р. - діюча речовина - пропамокарб гідрохлорид, контактно-системний фунгіцид і стимулятор росту, призначений для боротьби з хворобами у ґрунті і на вегетуючих рослинах овочевих культур.

При застосуванні як ґрунтового фунгіциду препарат швидко поглинається коренями та розноситься по всій рослині.

При обробці вегетуючих рослин фунгіцид поглинається листям і розноситься по всій рослині.

Норма витрати Превікуру 607 СЛ, в.р. при поливі розсади капусти і других овочевих культур - 2 - 4 л/м2 в концентрації 0,15% з інтервалом 3 - 4 тижні.

Превікур 607 СЛ, в.р. не сприяє формуванню резистентності, не призводить до негативних явищ. Фунгіцид застосовують на огірках і баштанних культурах проти несправжньої борошнистої роси з нормою витрати 2 л/га. Період очікування на огірках - 10 днів, на баштанних культурах - 30 днів. Максимальна кратність обробок - 2.

Ридоміл Голд МЦ 68^в, в.г. - комбінований фунгіцид, містить дві діючі речовини: металаксил-М і манкоцеб.

Металаксил-М має системну та трансламінарну дію, завдяки чому діюча речовина проникає в рослину, захищаючи її з середини та молоді частини рослини. Металаксил-М інгібує ріст гаусторій та міцелію в клітині.

Манкоцеб - контактний фунгіцид, який захищає рослину ззовні, блокуючи проростання спор та гаусторій.

Препарат ефективний проти несправжньої борошнистої роси, фітофторозу, макроспоріозу. Норма витрати - 2,5 кг/га, захисний період - 14 днів. Використовують його тричі за сезон. Період очікування на огірках - 10, томатах - 14, цибулі - 30 днів.

Ридоміл ГолдМЦ68WG, в.г., слаботоксичний, ЛД50 більше 2000 мг/кг.

Тайтл 50 % в.г. містить в собі дві діючі речовини: цимоксаніл і фамоксадон. Фамоксадон - контактної і захисної дії міцно зв’язується з кутикулою та зберігається у восковому шарі листка.

Завдяки здатності зв’язуватися з епітикулярним воском створює на поверхні листка плівку і діє як захисний бар’єр, що запобігає проникненню патогена в середину рослини.

Фамоксадон швидко проникає вглиб тканини тому дощ, що випав через

2 години після обробки рослин не зменшує ефективної дії фунгіциду.

Цимоксаніл має локально-системну дію. Для нього характерний ефект надчутливості: зупиняє розвиток хвороби за рахунок капсулювання інфікованих клітин рослини, зупиняє процес обміну речовин гриба, має антиспоруляційну дію. Він знищує патоген, що почав розвиватися навіть через 1-2 дні після зараження.

Тайтл 50 %, в.г. застосовують на томатах та картоплі проти фітофторозу, альтернаріозу, септоріозу з нормою витрати 0,6 кг/га.

Тайтл 50 % в.г. слаботоксичний, ЛД50 більше 2000 мг/кг.

Період очікування 7 днів, за сезон можна використовувати до 4-х разів. При звичайних погодних умовах інтервал між обробками становить 10 - 12 днів, при дощових умовах інтервал рекомендується скоротити до 8 днів.

Танос 55%, в.г. містить в собі дві діючі речовини: цимоксаніл і фамоксадон.

Цимоксаніл має локально-системну дію з проникаючим ефектом. Зупиняє розвиток хвороби за рахунок капсулювання інфікованих патогеном клітин рослини. В клітині гриба інгібує синтез нуклеїнових кислот, білків та жирів. Фамоксадон - має контактну дію з захисним ефектом.

Під впливом вологи він активізує фітонцидну дію. Фамоксадон тривалий час зберігається у восковому шарі кутикули, внаслідок чого подовжується захисний період.

Танос 55%, в.г. застосовують проти фітофторозу, макроспоріозу томатів, норма витрати 0,6 кг/га. За нормальних погодних умов фунгіцид використовують з інтервалом 10 - 12 днів, у дощову погоду - 8 днів.

Танос 55%, в.г. слаботоксичний, ЛД50 більше 2000 мг/кг.

Фунгіцид має короткий період очікування - 7 днів, використовують його до 4-х обробок за сезон.

Татту 55 %, к.с. містить в собі дві діючі речовини: манкоцеб і пропамокарб гідрохлорид.

Манкоцеб має контактну дію, захищає рослину від проникнення інфекції, пропамокарб гідрохлорид - системної та лікувальної дії, виключає виникнення резистентності, він стимулює ріст рослин, має тривалу захисну дію.

Татту 55 %, к.с. належить до слаботоксичних препаратів, ЛД50 більше 2000 мг/кг.

Застосовують його проти фітофторозу томатів і картоплі, норма витрати- 3,0 л/га. Максимальна кратність обробок - 3, період очікування - 14 днів.

Топаз 100 ЕС, к.е. - діюча речовина - пенконазол, належить до класу триазолів, які інгібують синтез ергостеролів та блокують ріст гаусторій.

Топаз 100 ЕС, к.е. препарат системної дії з високою трансламінарною активністю, має виражену лікувальну дію. На ефективність препарату не впливає висока температура та низька вологість повітря. Фунгіцид застосовують проти борошнистої роси огірків та інших культур з нормою витрати 0,125 - 0,15 л/га. Препарат рослини витримують добре.

Топаз 100 ЕС, к.е. малотоксичний, ЛД50 більше 2000 мг/кг, період очікування - 20 днів. За вегетаційний період проводять 2 обробки фунгіцидом.

Хлорокис міді 90%, з.п. Контактний фунгіцид, стійкий проти підвищених температур і сонячного світла та вологи. Він створює захисний екран проти інфекції, що знаходиться ззовні,має широкий спектр дії, пригнічує розвиток фітопатогенних грибів різних класів.

Рекомендований на томатах і картоплі проти фітофторозу і макроспоріозу, на огірках - проти пероноспорозу, антракнозу, бактеріозу, на цибулі - проти пероноспорозу з нормою витрати 2,4 кг/га, проти фітофторозу і макроспоріозу-(2,4 - 3,2 кг/га). За вегетаційний період проводять 3 обробки, на томатах - 4 обробки, період очікування - 20 днів.

Хлорокис міді - середньотоксичний, ЛД50 - 700 - 1400 мг/кг,

Ширлан 500 БС, к.с. новий контактний фунгіцид, діюча речовина флуазинам має виражений стоп-ефект. Він зупиняє розвиток хвороб на різних стадіях: проростання спор та зооспор, ріст гіфів грибів, появу апресорій, спороутворення.

Ширлан 500БС, к.с. розчиняє восковий наліт швидко і міцно утримується на поверхні листка. Тому випадання дощу після обробки через півгодини не призводить до зниження ефективної дії препарату. Його застосовують проти фітофторозу та альтернаріозу на томатах і картоплі.

Норма витрати фунгіциду 0,3 - 0,4 л/га. Використовують його до 4-х обробок за сезон, період очікування - 7 днів. Ширлан 500БС, к.с. малотоксичний препарат, він належить до третього класу токсичності.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+