Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

7. Термоупаковки

Одним з перспективних напрямків у розвитку асортименту "активних" упаковок є створення упаковок з власним охолоджуючим або нагріваючим елементом. На ринках США і Великобританії в продажу з'явився один з типів таких термоупаковок. Це цільний, багатошаровий, безшовний пластиковий контейнер. Всередині він обладнаний великою кількістю осередків, що забезпечують автоматичний підігрів. Власне підігрів починається в ході екзотермічної реакції, коли покупець знімає фольгу і натискає на дно контейнера. Речовини, що беруть участь в цьому процесі – подрібнений вапняк і чиста вода.

Концепція такої упаковки не нова – ще в 1939 р. у Великобританії подібне упакування впровадили для потреб збройних сил. Нагрівання продуктів відбувалося за рахунок спалювання кордіта (бездимний паливо), що навряд чи можна вважати безпечним в непідготовлених руках. Саме тому дана технологія довго залишалася нерозробленою. Для м’ясних виробів є перспектива термоупаковок, які б підтримували заданий температурний режим для кожного виду виробів.

Впровадження "активної" упаковки становить величезне зацікавлення збоку виробників м’ясних продуктів, оскільки введення добавок відбувається в полімерні плівки, а не в харчовий продукт, що значно підвищує якість і безпеку продукту, продовжує терміни його зберігання. Крім того, використання "активної" упаковки дозволяє отримати додаткову інформацію про свіжість харчових продуктів (індикатори свіжості), умови зберігання (індикатори "температура-час"), склад газу в упаковці (індикатори кисню).

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+