Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

12.4. Нарізання різі головками

Різеварізні головки застосовують для нарізання зовнішніх різей на свердлувальних, болтонарізних і верстатах токарної групи в умовах серійного виробництва. Найбільше поширені в промисловості різена-різні головки, які розтуляються. У корпусі таких головок монтуються гребінки, які після нарізання різі відводяться від заготовки, що дає можливість відводити головку у вихідний стан без реверсу шпинделю Головки бувають з плоскими радіальними гребінками (рис. 12.12, а) з плоскими тангенціальними гребінками (рис. 12.12, б) і круглими (рис. 12.12, в). Як правило, перевагу надають головкам з круглими гребінками, що пояснюється кращою якістю обробки різі та значно більшою витривалістю до зношування.

Для підвищення стабільності розмірів, зменшення шорсткості поверхні та зменшення зусиль різання застосовують змащувально-охолоджувальні рідини: сульфофрезол - при обробці вуглецевих і легованих сталей, мас або його суміш з мінеральним маслом - при обробці кольорових металів, емульсії - при обробці чавунів.

На рис. 12.13 показані зовнішні вигляди деяких видів головок Головки бувають нерухомими і такими, що обертаються. Останні застосовують на токарних автоматах і напівавтоматах та свердлувальних верстатах, а нерухомі - на револьверних верстатах.

При діаметрах різі більше 25 мм можливе застосування головок для нарізання внутрішніх різей.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+