Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

11.2. Фірмовий стиль. Бренд і брендінг

Більш широким поняттям ніж товарна марка чи товарний знак є фірмовий стиль - сукупність прийомів виготовлення, оформлення, просування на ринку, які забезпечують єдність продукції товаровиробника (продавця) і відрізняють її, а також товаровиробника від конкурентів.

Елементами оформлення, що визначають фірмовий стиль є: товарний знак (див. вище), логотип (оригінальне окреслення назви, повної чи скороченої, підприємства або групи його товарів); фірмовий блок (композиція з фірмового знаку то логотипу, пояснювальні написи і гасла); фірмові кольори тощо.

Тісно пов’язаним з поняттям торгової марки але не тотожним йому є бренд - цілісний комплекс ознак, що включає товарну марку, раціональне і емоційне сприйняття споживачами фірмового стилю товаровиробника (продавця), товарної марки й самого товару, а також заходів з його просування на ринку.

Відповідно до цього виділяють напрямок діяльності брендинг, який визначають [27] як напрямок маркетингових комунікацій, що спеціалізується на розробці цілісного фірмового стилю та його елементів для формування і посилення унікальних рис іміджу і товарного пропонування підприємства.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+