Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

5.1.1. Суть планування в менеджменті

5.1.1. Суть планування в менеджменті

Успішне ведення бізнесу не може пояснюватися лише випадковістю чи везінням. Хороша погода або високі ціни на сільськогосподарську продукцію, звичайно, є досить важливими чинниками в сільському господарстві. Однак для успішного й стабільного ведення господарства необхідне його планування. Планування в менеджменті означає не що інше, як вибір і прий-
няття рішення, відбір найприбутковішої альтернативи з усіх наявних. Планування в менеджменті означає також вибір шляху комбінації у часі та просторі, використання наявних ресурсів для досягнення поставлених цілей. Тому функція планування в менеджменті є визначальною серед інших його функцій.

Планування можна визначити як цілеспрямовану діяльність з метою визначення цілей і завдань функціонування організації та забезпечення їх досягнення. Таким чином, воно дає відповіді на запитання про те, що робити, коли робити, хто і як це робитиме та який результат має бути одержаний. При цьому завданнями планування є також передбачення будь-яких несподіваних ситуацій, що можуть виникнути в процесі роботи, та гнучка реакція на них.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+