Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

8.5. Форми ремонту основних засобів та джерела їх фінансування

Своєчасність ремонту основних засобів скорочує потребу в капітальних вкладеннях. Ремонт основних засобів може здійснюватися в трьох видах.

1.     Поточний ремонт — здійснюється для забезпечення роботи основних засобів, усунення окремих поломок і заміни або оновлення окремих їх частин.

2.     Середній ремонт — проводиться для часткового оновлення основних засобів із заміною деталей, вузлів обмеженої номенклатури, що визначається технічною документацією.

3.     Капітальний ремонт — проводиться для оновлення виробничого ресурса обладнання. При цьому здійснюється повне розбирання обладнання, визначення дефектів, контроль технічного стану, сам ремонт, сбирання обладнання, його регулювання і випробування.

Фінансування капітального ремонту на підприємстві здійснюється за його планом. План складається на основі кошторисно-фінансових розрахунків. Затверджує план керівник підприємства.

У витрати за капітальним ремонтом включають:

·        проектно-кошторисні витрати;

·        оплату ремонтних робіт;

·        вартість придбання нових вузлів та деталей;

·        вартість заміни зношених конструкцій і деталей в будинках і спорудах;

·        вартість випробувальних робіт.

Капітальний (іноді і середній) ремонт може здійснюватися підрядним або господарським способами. Поточний — завжди господарським.
Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+