Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

5.2. Економічне поняття виробничих фондів

Засоби виробництва за своїм матеріально-речовим складом становлять виробничі фонди підприємства, усю сукупність яких поділяють на основні та оборотні.

 
 
 

 

 

 

 


 

 

 

Рис. 5.1- Структура виробничих фондів

 

Основні фонди – це сукупність засобів праці, які мають вартість і функціонують у виробництві тривалий час у своїй незмінній споживчій формі, а їхня вартість переноситься на вартість продукції, що виробляється, частинами в міру спрацювання (рис. 5.1).

Згідно з Законом України “Про оподаткування прибутку” основні фонди – це матеріальні цінності, які використовуються у господарській діяльності платниками податку впродовж періоду більш ніж 365 календарних днів, та вартість яких поступово зменшується у зв’язку з фізичним або моральним зносом.

Оборотні фонди – частина виробничих фондів у вигляді певної сукупності предметів праці, елементи яких цілком споживаються в кожному виробничому циклі, змінюють або повністю втрачають натуральну форму і переносять всю свою вартість на вартість продукції, що виробляється (на вартість платних послуг) (рис. 5.1).

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+