Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

5.2.2. Населення

У населенні Північної Америки є представники різних рас. Корінні жителі материка — індіанці, ескімоси й алеути — нале­жать до американської гілки монголоїдної раси. Переважна ча­стина населення — вихідці з європейських країн. Більша частина населення говорить англійською мовою, а в Канаді значна части­на — ще й французькою. У країнах Центральної Америки і в Мексиці основна мова — іспанська. У Північній Америці прожи­ває понад 20 млн чорношкірих (або афроамериканців), чимало мулатів (нащадків від шлюбів представників європеоїдної та не­гроїдної рас) і метисів (нащадків від шлюбів представників євро­пеоїдної та монголоїдної рас).

Розмаїте населення й у Вест-Індії, в Гаїті переважає чорношкі­ре. Основні мови англійська, французька й іспанська, поширені місцеві діалекти. Світовими мовами населення послуговується не в чистому вигляді, а як "суржиком", який нелегко зрозуміти тим, хто володіє літературними англійською, французькою, іспан­ською мовами. Такі мови з "суржиком" відомі як "голуб'ячі".

У Південній Америці проживають індіанці (свого часу вони потрапили сюди з Північної Америки), а також чорношкірі, мула­ти, метиси, самбо (нащадки від шлюбів індіанців і негрів), креоли (нащадки європейців). Загальна кількість населення становить понад 270 млн чол.

Оскільки більшість населення говорить мовами романської групи (в основному іспанською та португальською), то материк разом з Центральною Америкою називають Латинською Амери­кою. Бразилія є найбільшою у світі країною, де люди говорять португальською мовою (у кілька разів більше, ніж власне у Пор­тугалії).

Офіційними мовами у Латинській Америці є іспанська — у 18 державах; португальська — у Бразилії, французька — на Гаїті, нідерландська — у Суринамі, англійська — у решті країн.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+