Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

16.7. Виробництво яйцепродуктів

Виробництво харчових продуктів значно спрощується, якщо замість яєць використовують яйцепродукти. При цьому немає по­треби зберігати яйця, розбивати їх і відокремлювати вміст від шкаралупи й оболонок. Значно поліпшуються також санітарно- гігієнічні умови виробництва харчової продукції внаслідок усу­нення можливості обсіменіння їх мікроорганізмами, що містяться на поверхні шкаралупи, та забруднення їх уламками шкаралупи і яєчними оболонками.

Промислові підприємства виробляють яйцепродукти у такому асортименті: меланж яєчний морожений, білок яєчний мороже­ний, жовток яєчний морожений, сухий яєчний порошок, білок яєч­ний сухий та жовток яєчний сухий.

Поживна цінність яйцепродуктів не набагато гірша за поживну цінність свіжих яєць, порівняно з якими вони більш транспорта­бельні та стійкі при зберіганні.

Масову частку хімічних речовин в основних яйцепродуктах на­ведено у табл. 16.7.

Таблиця 16.7. Масова частка хімічних речовин у яйцепродуктах, %


Для виробництва яєчного порошку і меланжу використовують курячі яйця з терміном зберігання не більше ніж 25 діб і яйця, що зберігалися в холодильнику не більш як 90 діб і відповідають ГОСТ 27583-88.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

16.7. Виробництво яйцепродуктів