Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

14.3.2. Вигладжування алмазом та іншими твердими матеріалами

Вигладжування алмазом та іншими твердими матеріалами використовується для поліпшення експлуатаційних властивостей деталей. Вигладжування здійснюється інструментом з опуклою криволінійною поверхнею, який ковзає по поверхні деталі.

При вигладжуванні незагартованих сталей, кольорових металів і сплавів вихідна шорсткість повинна бути не гірше Ra = 2,5 мкм, а в загартованих - Ra = 0,23-0,63 мкм. Перед вигладжуванням деталі, що були оброблені абразивними інструментами, повинні бути ретельно очищені від залишків абразиву.

Вигладжування поверхонь тіл обертання можна здійснювати на токарних, свердлувальних, розточувальних і спеціальних алмазно-вигладжувальних верстатах.

Шорсткість обробленої поверхні залежить від способу закріплення інструмента, радіуса його робочої поверхні, радіального зусилля, подачі, кількості проходів, швидкості обробки, вихідної шорсткості поверхні, пластичних властивостей матеріалу, який піддається обробці, та інших чинників. Шорсткість, яку можна досягнути така: Ra = 0,32 -0,04 мкм.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+