Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

18.1. Виготовлення литих корпусів

Литі корпуси електричних машин здебільшого виготовляють з сірого чавуну, що пояснюється його дешевизною і добрими ливарними властивостями. Для виготовлення корпусів відповідальних електричних машин, наприклад, вибухобезпечного виконання, використовують високоміцний чавун, який має кращі механічні властивості порівняно з сірим чавуном. Але відливки з такого чавуну на 25 - 35 % дорожчі.

Сталеве литво застосовується тоді, коли корпуси виконують функції магнітопроводів або до них висунуті високі вимоги щодо міцності. Сталеві відливки приблизно на 50 % дорожчі від чавунних.

Найбільш поширеним способом отримання чавунних і сталевих заготовок корпусних деталей є лиття у форми з пісково-глинистих сумішей, лиття в кокіль або оболонкові форми. Треба брати до уваги, що сталь має гірші ливарні властивості.

Застосування алюмінієвих сплавів для виготовлення корпусів пояснюється їх малою густиною, високою корозійною стійкістю, добрими ливарними властивостями та незначною трудомісткістю механічної обробки. Виливання заготовок в масовому виробництві здійснюється переважно методом лиття під тиском, а в одиничному - литтям у форми з пісюво-глинистих сумішей.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

18.1. Виготовлення литих корпусів