Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

2.4. Призначення, організація та озброєння батальйонної артилерії

До складу батальйонної артилерії механізованого батальйону на БТР входять мінометна батарея і протитанковий взвод, а механізованого батальйону на БМП – тільки мінометна батарея.

Мінометна батарея призначається для посилення рот першого ешелону батальйону, ураження живої сили і вогневих засобів противника, артилерії, протитанкових засобів, пунктів управління, світлового забезпечення і виконання інших завдань.

Організаційно-штатна структура мінометної батареї наведена в додатку А.

Протитанковий взвод батальйону на БТР призначається для знищення танків, БТР, БМП противника й інших броньованих цілей.

Протитанковий взвод залишається в безпосередньому підпорядкуванні командира батальйону, використовується як протитанковий резерв на танконебезпечних напрямах для відбиття атаки танків та інших броньованих машин противника, в окремих випадках може додаватися до механізованої роти.

Організаційно-штатна структура протитанкового взводу мб на БТР наведена в додатку А.

Протитанковий взвод механізованого батальйону на БТР може одночасно знищити в бою до 9 танків (БТР, БМП) або інших броньованих засобів противника.

У батальйоні на БМП відсутній протитанковий взвод, тому що на кожній БМП знаходиться установка ПТРК.

Основні тактико-технічні характеристики озброєння та бойової техніки артилерійських підрозділів наведені в додатку Б.

Висновки з розділу

У цьому розділі розглянуті питання загальної організації механізованої (танкової) бригади, організації механізованого батальйону на БМП і БТР, танкового батальйону, а також підрозділів бригадної і батальйонної артилерії.

Необхідною умовою ефективного застосування техніки і озброєння є досконале знання їх організаційно-штатних структур, бойових можливостей а також тактико-технічних характеристик озброєння і техніки.

Наразі у Збройних Силах України, поряд із розробленням сучасних зразків озброєння, триває процес модернізації артилерійських систем і засобів артилерійської розвідки. Оптимізуються діючі організаційно-штатні структури підрозділів і ведеться пошук нових, які б більш повно відповідали вимогам часу.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+