Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

14.6. Зберігання ягід

Найкраще серед ягід (брусниці, аґрусу, чорниці, обліпихи, журав­лини, смородини) зберігається журавлина завдяки високому вмісту лимонної (2 - 3 %) та бензойної (0,02 %) кислот, які є консервантами. Брусницю й чорницю можна тривалий час зберігати в свіжому стані при температурі 0 — 1 °С та відносній вологості повітря не менше 90 %. Журавлину зберігають також у замороженому стані в бочках з водою.

Аґрус має добрий смак завдяки високому вмісту цукрів і кислот та значну С-вітамінну цінність. Для зберігання придатні його сорти з великими ягодами, зібраними у технічній стиглості. Завдяки товс­тій шкірці добре транспортуються і непогано зберігаються в дрібній поліетиленовій (відкритій) упаковці та невеликих корзинках при температурі 0 — 2 °С протягом 1 — 2 міс.

Найціннішими серед ягід є смородина як за С-, так і за Р-віта-мінною активністю. Ягоди містять до 8 % цукру, до 2,3 кислот, біль­ше 1,5 % пектинових речовин, велику кількість вітаміну С, антоціа­ни, катехіни, лейкоантоціани, багато ефірних олій, які відіграють позитивну роль при зберіганні. В атмосфері нормального середови­ща при температурі мінус 2 — мінус 1 °С смородину можна зберіга­ти до 1 міс. Смородина пізніх сортів, зібрана у технічній стиглості вручну в суху погоду та вміщена в РГС в день збирання (кисню до 5 %, вуглекислого газу до 5 %, відносна вологість повітря не менше 90 %, температура 0-1 °С) зберігається до 3 міс.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+