Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

4.1.1. Культуртехнічні роботи на пасовищах і сіножатях

Ці роботи спрямовані на очищення території — звільнення її від каміння, чагарників, дрібнолісся, кротовин, скотобійних і, якщо по­трібно, мурашиних та інших купин, очищення території від сміття, хмизу після спадання весняних вод. Розчищання від чагарників і дрібнолісся проводять механічно — кущорізами, корчувачами, зби­рачами коренів, оранкою чагарниково-болотними плугами дрібного чагарнику (1 — 2 м). Спеціальними ланцюгами або стальними кана­тами вивертають пні. Чагарник можна обробити також гербіцида­ми. Для цього використовують бутиловий ефір 2,4-Д або амінну сіль 2,4-Д, та ін., вносячи їх наземним способом — локально або на ве­ликих масивах із вертольота.

Доцільно знищувати не весь чагарник, а залишати його на пло­щі у вигляді смуг. Це захищає луки від заносів, а тварин — від спе­ки. Чагарники затримують сніг, що дає змогу поліпшити водний режим луки.

Знищення купин (землерийних, утворених кротами і мишами, скотобійних, мохових, осокових та ін.) проводять різними способами (мурашині переносять). Кротові, скотобійні (землисті) легко знищу­ються лучними або звичайними важкими боронами восени або рано навесні. Щільні купини зрізують дисковими знаряддями або болот­ними фрезами, це стосується й осокових купин — дрібні знищують дискуванням, великі — фрезуванням у 1 — 2 сліди. Мохові купини знищують при первинній обробці боліт. Каміння збирають спеціа­льними машинами або вручну. Сміття, хмиз, рослинність збирають і спалюють, каміння виносять за межі поля.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+